Tao workshops cyclus workshops 2016 Basistechnieken

2016

De cyclus van 4 tot 6 workshops start in feburai 2016: 4 tot 6 verschillende workshops in de periode van februari 2016 t/m juli 2016. De eerste workshop is ook een introductie-workshop, is het bevallen dan kun je aansluitend doorgaan. Ook na afloop van deze cyclus zijn er diverse vervolgmogelijkheden.
Bij interesse kun je je alvast op een belangstellenden lijst laten zetten.

Half jaar training: cyclus van 4 workshops 

In deze cyclus van 5 workshops komen vijf verschillende thema’s aan bod waarin je verschillende meditatie technieken leert vanuit de tao en chinese 5 natuurelementen. Bij voldoende animo kan er een workshops worden ingepland. Naast diverse meditaties doen we verschillende chi kungs en toegankelijke yoga oefeningen zodat je niet alleen leert om stiller en rustiger te worden maar ook om de vrijgekomen energie te laten doorstromen. Je ontdekt de kracht van je eigen zelfgenezend vermogen en de ruimte die zal ontstaan voor eigen groei en persoonlijke ontwikkeling.

In de eerste workshop ‘Hoofd Hart Buik & Soepele Rug’ leer je op een plezierige manier uit het hoofd in het lichaam aanwezig te zijn. De chi kungs en de verschillende meditaties helpen je weer de moeiteloze stroom en kracht (ipv wilskracht) aan te spreken in onszelf, die we als kind altijd hebben gekend. Daarnaast is het soepel en op zachte wijze sterker maken van de rug (psoas) een belangrijk onderdeel in de training wil je je meer gegrond voelen en flexibeler in het leven staan.

In de tweede workshop ‘Vitale Organen ‘ ontdek je hoe je je organen kunt opschonen, waardoor meer energie vrijkomt en een diepere ontspanning en leer je technieken om vele gedachten en emotionele onrust te laten gaan.

In de derde workshop ‘Versterken van je Chi Centrum’ ga je merken hoe je op een eenvoudige manier meer vitaliteit kunt ervaren, en leer je meditatie technieken om beter het onderscheid tussen jou en de ander te maken waardoor je meer bij jezelf kunt zijn, ook in contact met anderen.

In de vierde workshop ‘Laten Stromen van de Energie’ leer je op welke manier je de energie door je heen kan laten stromen zodat het ten goede komt aan je eigen gezondheid en emotionele balans. In workshop 3 en 4 is er ook aandacht voor houdingen en oefeningen uit de krijgskunst en tai chi.

In de vijfde workshop ‘Compassie’ gaan we het hartgebied openen en verbinden met ons centrum. Als het water en vuur elkaar weer weet te vinden kan de stap gemaakt worden om alle elementen in hun essentie te leren kennen en meer in balans te brengen en daarmee je zelf.  Ook ga je steeds meer op een ‘neutrale’ manier naar je emoties kijken waardoor je in staat bent met de aangereikte technieken om de energie uit de organen te bundelen tot compassie-energie. Compassie is niet iets wat je doet, maar ontstaat op het moment dat we ons zelf beter leren kennen in alle aspecten.

In de zesde workshop ‘Vermenigvuldig je Energie’. Het liefdesspel is heel natuurlijk en noodzakelijk om te overleven. Je hoeft maar naar de natuur te kijken en je ziet het volop om je heen.  Seksuele energie is een belangrijke bron van energie. Je leert nu niet alleen om minder levensenergie te verliezen of stromend te houden maar ook hoe je dit kunt vermenigvuldigen en cultiveren. Je vitaliteit neemt aanzienlijk toe, het ontspant, je komt meer in contact met jezelf, je creativiteit, en  je innerlijke kracht(bron) waar we vaak naar verlangen.

Tijdens deze cursusdagen zitten we niet uren stil, het is een mooie afwisseling tussen fysiek bewegen en ervaren.
Deze dagen vinden binnen plaats, bij mooi weer zijn er momenten dat we naar buiten gaan. Tijdsduur van 10-17 uur.
Na dit half jaar zijn er diverse vervolgmogelijkheden. Hier ontvang je te zijner tijd meer informatie over.

Effecten na een een periode van training:

 • je houdt meer energie over, je vitaliteit neemt toe!
 • een groter lichaamsbewustzijn
 • meer rust en harmonie in je dagelijks leven
 • je zit beter in je vel en reageert prettiger naar je medemens
 • meer aarding en in lastige situatie zul je (nog) meer achter je zelf gaan staan
 • je bent beter in contact met je gevoelens, maar ook met je je verlangens en doelen in het het leven
 • je intuïtie wordt sterker
 • betere concentratie en prestatie in je sport/werk/school
 • je leert zelf spanningen eenvoudiger afvoeren
 • je spreekt je zelfgenezend vermogen aan
 • je geest (mind) wordt makkelijker stiller
 • betere nachtrust
 • in geval van sport minder blessuregevoelig
 • last but not least: je zult meer genieten!

Een chinese gezegde: een minuut die men lacht, verlengt het leven met een uur!