Over Energia

Energia Training is in 2006 opgericht door Annemarie Pruijt. Annemarie is afgestudeerd in Personeel & Arbeid en Sociologie. Als sportieve persoonlijkheid is zij zich na haar studie volledig gaan richten op het bewust bewegen. In eerste instantie vanuit de motivatie om anderen te begeleiden op sportief gebied. Maar al snel merkt Annemarie dat een ontspannen mentale en fysieke houding cruciaal is voor het verhogen van sportprestaties. Zij heeft jarenlang zelf op hoog niveau aan wedstrijden meegedaan. De eeuwenoude Chinese leer die sport beschouwt als bewegingskunst blijkt talloze technieken te bieden voor het verkrijgen van deze ontspannen houding.

Vanuit deze gedachte verdiept en schoolt Annemarie zich verder in de Chinese kennis en technieken op het gebied van Chi, bewegingskunst en de vijf elementen. Enthousiast en leergierig heeft Annemarie intussen al vele opleidingen gevolgd. Bij Energia Training wordt dan ook al jaren gewerkt vanuit de beginselen van Tai Chi. Deze zijn verwerkt in de sportieve trainingen van Chi Running, Chi Walking en Chi Tennis.  Daarnaast biedt Annemarie volledige trainingen in Chi Kung, Tao Meditatie en Chinese Yoga.

“Op het moment dat je de chi (energie) weer in balans kunt brengen en je jezelf bevrijdt van spanningen (fysiek, emotioneel en mentaal) wordt het makkelijker je hart te volgen en prettiger in verbinding te zijn met anderen en je omgeving. De resultaten volgen vanzelf met moeiteloosheid en lichtheid als kers op de taart’.

Ervaring

Annemarie heeft na haar studies jarenlang in de buitensport in de Ardennen gewerkt, skiles en tennisles gegeven. Ook beoefent zij zelf meerdere sporten zoals tennis, surfen, (hard)lopen en golf. Binnen Energia kan ze haar sportieve passie kwijt in het lesgeven en coachen in o.a. chi running, chi walking, chi tennis. Daarnaast volgt zij al meer dan twintig jaar opleidingen en cursussen op het gebied van chi en persoonlijke ontwikkeling. Ze biedt de trainingen en workshops aan op Voorne Putten (Oostvoorne, Rockanje en Brielle), Rotterdam en omgeving. Op aanvraag ook elders op locatie in Nederland.  De meerdaagse chi running trainingen en Tao retreats worden in Nederland en/of in het buitenland (o.a. Ibiza) georganiseerd.

Foto: wandelvakantie Schotland