Basiscursus

In de basiscursus  Tao Meditatie, Chi Kung en Chinese Yoga beginnen we iedere binnenles met chinese warming up (chi kungs of qi qongs) oefeningen. Chi Kungs zijn zeer praktische en eenvoudige oefeningen die gemakkelijk thuis herhaald kunnen worden. Staand, zittend of liggend breng je de energie (ofwel chi) in beweging en maak je je lichaam soepel, open en gezond. De les sluiten we af met een meditatie.

Na de les ben je ontspannen en sta je letterlijk en figuurlijk steviger in je schoenen. Cursisten geven doorgaans aan dat ze gedurende de dag (of dagen) het positieve effect blijven voelen en vaak ook beter slapen.

Het basisjaar bestaat uit verschillende chi kung en meditatie cursussen. ‘De Innerlijke Glimlach en Vitale Organen’ vormen het begin. Lees meer hierover bij Meer informatie….
Na deze basiscursus hebben de innerlijke glimlach en de vitale organen nog steeds plek in de training, maar verleggen we de aandacht van het opschonen naar het opbouwen van meer energie, het bewust worden van de verschillende energie- lekken en hoe je dit kunt beperken waardoor je een stevigere aanwezigheid ontwikkelt en weer een betere emotionele balans. Ook leer je hoe je de opgebouwde energie kunt gebruiken voor jezelf  en je eigen helend vermogen in plaats van weg te geven of weg te lekken.

Na de verschillende basiscursussen is het mogelijk om door te gaan, er zijn diverse vervolgcursussen mogelijk: voor de enthousiasteling is er stof voor vele jaren!

Het is niet ongebruikelijk dat cursisten bij Annemarie lange tijd blijven trainen en steeds blijven bijleren. Het is heel rijk aan materiaal. Je laat niet alleen stress van de dag los maar naarmate je langer traint ruim je dieper gelegen opgeslagen spanningen op die maken dat we steeds minder goed in ons vel zitten. Het vasthouden van deze vaak onbewuste spanningen kost het lichaam veel energie en ontneemt sluipenderwijs onze levensplezier. Het maakt dat we makkelijker opgeslokt worden door de hectiek van onze omgeving. Met toegankelijke chi kungs en mooi opgebouwde meditaties wordt je opener, schoner en soepeler, waardoor je je energieker, steviger, vreugdevoller en meer verbonden voelt met je eigen kern. Stress en zorgen, emotionele onbalans, het gemis aan ware vreugde, het gelukkig zijn en vervulling wordt bij de bron aangepakt. Hierdoor krijg je weer grip op je leven, je vitaliteit en je emotionele en mentale balans en creëer je een basis voor persoonlijke groei.

Neem gerust contact op met Annemarie om te kijken welke cursus het beste voor je aansluit.

Kosten:

284,- euro voor 11 lessen

Locatie:

Oostvoorne en Brielle

Duur:

1 3/4 tot 2 uur per les

Voor wie:

groepsgrootte: 6-8 personen