Nordic Walking

Efficiënter en verder wandelen met professionele stokken

Nordic Walking lijkt op het eerste gezicht wellicht niet moeilijk, maar vraagt om techniek en training. Om optimaal van de stokken ofwel poles te kunnen profiteren, heeft u de juiste techniek en het goede ritme nodig.  U kunt in 1 of 2 privé lessen de basistechnieken leren. Heeft u een eigen groep van minimaal 4 dan kan gekeken worden naar een serie van meerdere lessen of een 1/2 dag workshop waarin u zowel de basis- als vervolgtechnieken leert. Wilt u met een afdeling-, vriendengroep of als familie een leuke uitje al dan niet aangevuld met teambuilding dan zijn er de Nordic Walking clinics.

Het Nordic walking lijkt iets van de laatste jaren, maar vindt zijn oorsprong in het verleden. In de oudheid liepen herders en pelgrims met één of twee stokken om het wandelen in moeilijke terreinomstandigheden makkelijker te maken. Ontlasting van de gewrichten lag aan de basis van het lopen met stokken.

Een andere voorloper kan worden gevonden in de zomertrainingen van Finse langlaufers. Sinds het begin van de 20e eeuw gebruiken zij hun langlaufstokken tijdens hardlopen, sprongvormen en andere trainingsvormen om zodoende de coördinatie en de spierkracht van het bovenlichaam ook in de zomer te ontwikkelen.