Basis Vervolg

Komend seizoen start er weer een workshopserie van 9 tot 10 workshops in de periode september 2023 tot mei 2024. Zes workshop van 4 uur en vier kortere workshops van 2 uur.

Aan de eerste workshop  kun je los deelnemen om te kijken of dit iets voor je is als je nog nooit eerder een workshop hebt meegemaakt. Heb je al meerdere (halfjaar) trainingen doorlopen dan kun je weer meedoen met het volgende level, een vervolg jaarserie van 10 verdiepingsworkshops. Thema’s wisselen per serie en sluiten op elkaar aan. Zo is er ieder jaar een nieuw thema c.q. module waarin verschillende meditatie technieken aanbod komen. Ieder doet op zijn niveau mee en op een gegeven moment is het niveau zo gestegen dat beginners niet meer kunnen instromen. Dan start er weer een nieuwe beginnersserie op.
Daarnaast is er in 2023-2024 weer een extra workshopserie voor een verdergevorderde groep. Informeer bij Annemarie om te zien welke groep het beste bij je aansluit.
Ook zijn deze workshopserie’s geschikt voor degenenen die al een tijd wekelijks trainen en willen werken aan een steviger fundament. Hieronder vind je meer informatie over de lopende workshopserie groep 1. Voor de lopende workshopserie groep 2 ‘verdergevorderd’: klik hier.

De flyers voor 2023-2024 zijn klaar en kan vrijblijvend opgevraagd worden. Je kunt deze wel alvast vrijblijvend opvragen of de belangstellendenlijst te laten door een email te sturen naar Annemarie Pruijt
De ene workshopserie heeft het thema De Drie Schatten & Compassie en voor de andere workshop is het thema Transformatiekracht. Neem contact op met Annemarie Pruijt om te bezien welke serie het beste voor je aansluit en krijg je alle praktische informatie opgestuurd.

TAO TRAINING CHI KUNG & MEDITATIE 
‘een serie van 10 workshops van 4 uur en 2 uur’

Kun je meer energie gebruiken, innerlijke rust of wil je meer bij jezelf komen én benieuwd hoe je hoe je je zelfgenezend vermogen en daarmee je persoonlijke ontwikkeling kan laten groeien? Doe dan mee met deze opladende en inspirerende ééndaagse workshops!

Vanaf september start een nieuwe serie van 10 workshops tot en met het voorjaar van het jaar erop: een bewustzijnstraining rondom de 5 natuurelementen.

Algemeen
Chi Kungs, Tao Meditatie en oefeningen uit de Chinese Yoga (Tao Yin) worden afgewisseld.
In de Chinese filosofie wordt het lichaam gezien als je grootste schat. Je traint bewustwording van je lichaam en de verschillende energiestromen. Door deze serie zul je merken dat hoofd, hart en buik, weer goed leren samenwerken. Het bijzondere van deze training is dat bij alle oefeningen en meditaties het lichaam betrokken is. Het opbouwen van vitaliteit, innerlijke kracht en (mentale en emotionele) balans staat centraal.  Ook is er aandacht voor ademhaling, een sterke en soepele rug, een ontspannen en doorstroomde buik en ontwikkeling van meer bekkenbewustzijn. Daarnaast leer je op een praktische manier meer over de Chinese 5 natuurelementen en doen we verschillende toegankelijke oefeningen uit de Krijgskunst. Je leert het geheim van zachte kracht. Dit kun je in het dagelijks leven toepassen, op je werk, in je sport, in het gezin enz. Op den duur zul je ook merken dat door de training je zelfgenezend vermogen wordt versterkt, je bewustzijn groeit en je persoonlijk ontwikkeling versnelt.

De vijf elementen
De 9 verschillende workshops in de periode van september tot en met april van het jaar erop. Je leert de basis- en vervolgtechnieken van het mediteren vanuit de tao en de chinese 5 natuurelementen. Komende serie is het thema de vijf elementen, 5 energie stromen die van invloed zijn op onze vitaliteit, onze gemoedsstaat, onze gedachten en helderheid en daarmee op ons handelend en manifesterend vermogen. Tijdens deze workshop dagen komen alle vijf elementen langs. We brengen de verschillende energiestromen in balans en daarmee je zelf.
Dit doen we met verschillende meditaties rondom de vijf elementen, diverse chi kungs en tao yin oefeningen (chinese yoga). We ruimen verder versneld spanningen op, leren beter te ontspannen, te voelen en de vrijgekomen energie te laten doorstromen. Ook ontdek je het geheim van zachte kracht en ga je het steeds meer eigen maken waardoor vaker moeiteloosheid kan ontstaan.  Verder ervaar je de kracht van je zelfhelend vermogen en de ruimte die zal ontstaan voor eigen groei en persoonlijke ontwikkeling. De 10 verschillende workshopsessies  bestaan uit een afwisselend en uitgebalanceerd programma met Chi Kung, Tao Meditatie en Tao Yin.  De praktische evaringsgerichte bewustzijntraining wordt verder ondersteund door uitleg over de 5 elementen.

Wat merk je na deze workshop(s)? Je hebt aanzienlijk meer energie opgebouwd, je krijgt meer grip op je gevoelsleven, er is meer helderheid ontstaan en ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling  Naarmate je langer traint zul je merken dat hoe beter je gezondheid is en hoe meer je met je zelf en je innerlijk in contact staat, hoe beter je gaat voelen en hoe evenwichtiger je reactie op de interacties en gebeurtenissen in je omgeving zal zijn.
Tijdens deze cursusdagen is er een uitgebalanceerde afwisseling tussen fysiek bewegen en ervaren. Zes workshops vinden binnen in de zaal plaats, bij mooi weer zijn er momenten dat we naar buiten gaan, en drie sessies vinden via livestream vanuit je eigen huis plaats zodat je tussendoor ook oefent en beter kunt eigen maken. Ook na deze cyclus zijn er diverse vervolgmogelijkheden. Hier ontvang je te zijner tijd meer informatie over.

Zin om mee te doen? Voor meer informatie stuur een email of klik hier.

Train je wekelijks of doe je mee als opfrissing dan zul je merken dat een eendaagse diepgaand effect heeft. Het is belangrijk om niet alleen steeds hoger te trainen, maar ook omlaag. Dat wil zeggen blijf ook de basis trainen, dit zorgt voor een steeds steviger fundament in jezelf.

Indien je het volledige programma volgt zul je ervaren dat de workshops stukjes zijn van een grotere puzzel. Hoe meer stukjes je verzamelt des te completer je beeld wordt en des te waardevoller. Ten tweede train je in de volledige cyclus een pakket aan fysieke en meditatie oefeningen welke een gebalanceerd geheel vormen. En tenslotte doe je jezelf een enorm plezier natuurlijk! Voor aanmelden van de introductie workshop klik hier en voor de flyer met alle praktische informatie stuur een email.
Na dit (half) jaar zijn er diverse vervolgmogelijkheden. Hier ontvang je te zijner tijd meer informatie over.

Opzet
Dit jaar een mooie combinatie van zes halve dag ‘live’ trainingen en vier livestreaming Zoom sessies van 2 uur. We wisselen op locatie en thuis trainen dus af. De livestream Zoom sessies vinden tussendoor plaats ter ondersteuning van de halve dag live workshops. Dit maakt dat de stof minder ver weg zakt en je frequenter de technieken oefent. Deze vorm van trainen is effectiever gebleken.  De Zoom Tao training ervaring is veel dynamischer dan je ervaart bij online vergaderen, onder andere door de oefeningen. Daarnaast blijkt de verbinding met de stof, de trainer en de groep prima te functioneren mits de rust vanaf je oefenplek gewaarborgd is.

Effecten na een een periode van training:

 • je houdt meer energie over, je vitaliteit neemt toe!
 • een groter lichaamsbewustzijn
 • meer rust en harmonie in je dagelijks leven
 • je zit beter in je vel en reageert prettiger naar je medemens
 • meer aarding en in lastige situatie zul je (nog) meer achter je zelf gaan staan
 • je bent beter in contact met je gevoelens, maar ook met je je verlangens en doelen in het het leven
 • je intuïtie wordt sterker
 • betere concentratie
 • je leert zelf spanningen eenvoudiger afvoeren
 • je spreekt je zelfgenezend vermogen aan
 • je geest (mind) wordt makkelijker stiller
 • betere nachtrust
 • in geval van sport minder blessuregevoelig
 • last but not least: je zult meer genieten