Basis Jaartraining

Komend seizoen najaar 2018 t/m voorjaar 2019 is er een jaartraining c.q. basisserie van 5-6 workshops. Aan de eerste twee workshops kun je los deelnemen om te kijken of dit iets voor je is. Heb je al meerdere (halfjaar) trainingen doorlopen dan kun je meedoen met het volgende level, een speciale jaarserie van 6 verdiepingsworkshops met als thema Wisdom. Ook heel geschikt voor degenenen die al een tijd wekelijks trainen, en zeker komend jaar omdat deze jaarserie namelijk alleen in workshop vorm wordt aangeboden en niet in wekelijkse vorm.  Hieronder vind je meer informatie over de basisserie. Voor de vervolg- en verdiepingsserie klik hier.

TAO TRAINING CHI KUNG & MEDITATIE 
‘een serie van vijf ééndaagse workshops’

Kun je meer energie gebruiken, innerlijke rust, meer balans of wil je meer bij jezelf komen of blijven en benieuwd hoe je hoe je je zelfgenezend vermogen en daarmee je persoonlijke ontwikkeling kan laten groeien? Doe dan mee met deze opladende en inspirerende ééndaagse workshops!

In het najaar van 2018 jaar start een nieuwe serie van 5 trainingsdagen tot en met het voorjaar 2019: een bewustzijnstraining rondom de 5 natuurelementen. Oefeningen uit de Yoga, Chi Kungs en Tao Meditatie worden afgewisseld.
In de Chinese filosofie wordt het lichaam gezien als je grootste schat. Je traint bewustwording van je lichaam en de verschillende energiestromen. Door deze training zul je merken dat hoofd, hart en buik, weer goed leren samenwerken. Het bijzondere van deze training is dat bij alle oefeningen en meditaties het lichaam betrokken is. Het opbouwen van vitaliteit, innerlijke kracht en (mentale en emotionele) balans staat centraal.  Ook is er aandacht voor ademhaling, een sterke en soepele rug, een ontspannen en doorstroomde buik en ontwikkeling van meer bekkenbewustzijn. Daarnaast leer je op een praktische manier meer over de Chinese 5 natuurelementen en doen we verschillende toegankelijke oefeningen uit de Krijgskunst. Je leert het geheim van zachte kracht. Dit kun je in het dagelijks leven toepassen, op je werk, in je sport, in het gezin enz. Op den duur zul je ook merken dat door de training je zelfgenezend vermogen wordt versterkt en je persoonlijk ontwikkeling versnelt.

Voor de volledigheid: de workshops staan op zichzelf en zijn prima los van elkaar te volgen. Let wel: vanaf workshop 3 kan in verband met de opbouw niet zomaar los ingestroomd worden. Workshop dag 1 of 2 is noodzakelijk om door te kunnen gaan. Het los volgen van de workshop kan uiteraard alleen als de workshops nog niet vol zitten. Workshop 5 is een vervolg op workshop 4. Train je wekelijks of doe je mee als opfrissing dan zul je merken dat een eendaagse diepgaand effect heeft. Het is belangrijk om niet alleen steeds hoger te trainen, maar ook omlaag. Dat wil zeggen blijf ook de basis trainen, dit zorgt voor een steeds steviger fundament in jezelf.

Indien je het volledige programma volgt zul je ervaren dat de workshops stukjes zijn van een grotere puzzel. Hoe meer stukjes je verzamelt des te completer je beeld wordt en des te waardevoller. Ten tweede train je in de volledige cyclus een pakket aan fysieke en meditatie oefeningen welke een gebalanceerd geheel vormen. En tenslotte doe je jezelf een enorm plezier natuurlijk! Voor aanmelden van de introductie workshop klik hier en voor de flyer met alle praktische informatie stuur een email.
Na dit (half) jaar zijn er diverse vervolgmogelijkheden. Hier ontvang je te zijner tijd meer informatie over.

Effecten na een een periode van training:

 • je houdt meer energie over, je vitaliteit neemt toe!
 • een groter lichaamsbewustzijn
 • meer rust en harmonie in je dagelijks leven
 • je zit beter in je vel en reageert prettiger naar je medemens
 • meer aarding en in lastige situatie zul je (nog) meer achter je zelf gaan staan
 • je bent beter in contact met je gevoelens, maar ook met je je verlangens en doelen in het het leven
 • je intuïtie wordt sterker
 • betere concentratie en prestatie in je sport/werk/school
 • je leert zelf spanningen eenvoudiger afvoeren
 • je spreekt je zelfgenezend vermogen aan
 • je geest (mind) wordt makkelijker stiller
 • betere nachtrust
 • in geval van sport minder blessuregevoelig
 • last but not least: je zult meer genieten!

Een Chinees gezegde: een minuut die men lacht, verlengt het leven met een uur!