Nieuws

2024 en 2023

Ook dit jaar kun je weer prive- sessies en behandelingen boeken naast groepscursussen- en workshops!

2022 zomer

Zoals de meesten wel weten volg ik jaarlijks meerdere bijscholingen, want ik houdt van verdieping. Deze zomer staat er zelfs een vierweekse opleiding op het programma. In 2021 ben ik ook al een andere aanverwante opleiding gestart om me te bekwamen in het geven van behandelingen zodat de energie weer gaat doorstromen waar spanning en blokkades in de weg zitten. Inmiddels kun je hiervoor ook 1 op 1 sessies boeken.

2022 januari

Alle workshopserie’s, cursussen en trainingsgroepen kunnen weer gegeven worden!

2020-2021

Ivm Corona zijn er geen extra nieuwsberichten geplaatst. Momenteel worden workshops-, cursus- en trainingsgroepserie ingehaald en is voor zo goed als alle activiteiten de nieuwe agenda rond. Mis je data voor de activiteit die je op het oog hebt, stuur gerust een email voor de (voorlopige) data.

2019- Voornes Duin in de Winter

Voornes Duin staat bekend om zijn meeste gevarieerde planten, bloemen, kruiden gebied van Europa. Op een relatief klein smal stukje natuurgebied is zoveel te zien en te ruiken. In de winter heb je nog specifiek op een aantal plekken een bijzonder groot Sneeuwklokjes veld te vinden. Het grootste veld van Nederland wat ik tot nu toe gezien heb. Ook dit jaar staat er weer een wandeling ernaar toe gepland. Begin Maart staan ze meestal op zijn mooist in grote getallen.

2019- Ibiza trainingsreizen

Ook dit jaar weer twee mooie weken op de agenda!

2019- Koud Water training

Ook dit jaar neem ik wekelijks weer een duik in de zee of bij veel wind in het Oostvoorne Meer. In april en mei kun je meedoen met de Koud Water trainingen. Data zijn op te vragen.

2018-2019 Winters Lapland

Bij gebrek aan een wak in het met volledig sneeuwbedekte meer in Lapland heb ik dit jaar de koude douche in Lapland genomen… Was geen verkeerd alternatief. Wat een verschil met de temperatuur in Nederland: brrrr ;).

2018- Ibiza trainingsreis

Het Noorden van Ibiza is kalm en stil en het Zuiden levendig en toeristisch. Wat een mooie tegenstelling op zo’n klein eiland waar de stilte ook nog echt nog te vinden is. In de tao werken we altijd met het Yin en Yang principe. Alle 5 natuur elementen aanwezig op dit eiland, veel water, idyllische baaien, mooie groene valleien met pijnbomen, rozemarijnstruiken, een heerlijke warme zon en bloeiende bougainville in de lent en fruitbomen met rijpe citrusvruchten en vijgen in de nazomer en veel rode aarde!

2018- Koud Water training

Dit jaar begonnen met het geven van koud water training. Bij belangstelling stuur een email, deze worden een aantal keren per jaar georganiseerd.

2017- zomer IJsland

West Ijsland bezocht. Wow wat een zuivere natuurkrachten! Stoom stoom nog eens stoom, water, vuur en (nieuwe) aarde. Het puur zijn in deze natuur is al een meditatie op zich. Ijsland maakt duidelijk hoe de taoisten door bestudering van de natuur meditaties tot zich hebben gekregen. Zo buiten, zo binnen. Hoe mooi synchroon is het dat ik dit najaar ook start met het doorgeven van deze technieken met de meditatietrainingen waardoor we innerlijk ruimte geven aan deze oerkracht in ieder van ons aanwezig.

2017- winter Lapland

Als je van stilte houdt en puurheid ben je in Lapland aan het juiste adres. We hadden het geluk om het Noorderlicht te mogen mee maken. Tip: boek niet vanuit Nederland al een activiteit om het noorderlicht op te te zoeken, het weer moet helder zijn en net een zonnestorm geweest zijn. Beter om ter plekke te regelen.

2016- zomer Denemarken
Denemarken is een heel toegankelijk land om te wandelen en te fietsen. Door het vele water ook geschikt voor Triatlonners onder ons. Net over de grens aan de zuid-oost kust kom je al in een leuk gebied uit. Houd je meer van ruige natuur, dan kom je eerder in Schotland, de Pyreneeën of de Alpen terecht. En houd je behalve van ruigheid ook van zwemmen dan is Corsica een tip.

2016- Vuur jaar
Volgens de chinese astrologie is het dit jaar een vuur jaar. Vuur staat o.a. voor vreugde, plezier, hartscontact maar ook ongeduld. Laat het een jaar en zomer worden waarin we genieten van wat tot bloei is gekomen in jou, in je werk, je gezin maar ook geduldig zijn in wat in je borrelt én meer tijd nodig heeft om uit te komen.

2016- Start to Run met chi running
Dit jaar start er een nieuw programma ‘chi run-walk serie van 0 naar 5 km’. Je bouwt rustig je conditie op en je leer hard te lopen vanuit de chi running technieken zodat je aanzienlijk minder risico loopt op blessures, en veel meer gemak en  plezier gaat ervaren!

2016- Chi Tennis
Dit jaar zijn er maandelijkse trainingen op de zondagochtend! Nieuwsgierig hoe je makkelijker, soepeler en harder leert spelen, doe dan eerst mee met de basisclinic en ontdek de geheimen van de chinese zwaardmeesters.

2015- Senior Instructor
Annemarie is  nu officieel Senior Chi Running & Chi Walking Instructor. En geeft chi running sinds 2006.

2015 zomer- Corsica
Een wandelvakantie in Corsica deze zomer, weer eens iets anders dan Noorwegen en Schotland van afgelopen jaren.
Ben heel benieuwd. Heb een mooi boekje met wandelroutes weten te bemachtigen. Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur me een mail.

2015 juni- Chi Tennis
Ook dit jaar weer een trainingsweek om de chi tennis principes verder te ontwikkelen. Samen met 2 andere tennisleraren gunnen we ons alweer het vierde jaar op rij om 3 of 4 dagen intensief te trainen. Kijk hier weer enorm naar uit. Onze clinics zijn daardoor steeds weer iets anders. Wat we leren en ontwikkelen passen we steeds weer toe.  Ook staat een middagje Ordina Open (‘Rosmalen’) op het programma om heerlijk inspiratie op te doen.

2015 mei- Zomer Buiten Yoga | Chi kung
Woensdag 27 mei gaat voor het 4e jaar de Zomer Buitenlessen weer van start. Strandyoga bij mooi zomers weer en anders heerlijk bosyoga | chi kung met mindful wandelen tussendoor!

2015 mei- Mindful Chi Running
Ontdek in deze speciale workshop van 1 dag hoe principes uit de krijgskunst je kunnen helpen bij het beoefenen van je hardloop sport!

2015 mei- Texel, prachtig landschap in vele opzichten
Een fantastische week gehad in Texel, vele nieuwe inzichten op gedaan in het uiterlijk en innerlijk landschap van de sportbeleving. Hoe ontwikkel je optimaal je techniek, blijf je ook spelenderwijs leren, en zorg je ervoor om waardig voor de dag te verschijnen tijdens een wedstrijd? Of het nu chi golf, chi running, chi walking of chi tennis is, deze sporten kun je je leven en persoonlijkheid enorm verrijken. Sport als symbool voor het dagelijks leven.

2015 februari- Hout Jaar
Volgens de 5 elementen leer is het dit jaar een Hout jaar. Groei, ontwikkeling en creativiteit zijn een paar voorbeelden van  typische kenmerken voor dit element. Altijd mooi zichtbaar in de lente! Dat het dit jaar in allerlei opzichten de ruimte kan krijgen in ieder van ons.

2015 januari- Open Lessen januari, en extra intro-les op 26 februari
Kom mee doen met de open lessen Yoga & Meditatie in Brielle en Oostvoorne. Week erna starten de cursussen, ook weer beginnersgroepen! In februari start een extra groep op de donderdagavond in Oostvoorne.

2015-2014 winter – Loop blessurevrij!
Laatste tijd heeft Chi Running weer veel landelijk aandacht gekregen via de pers. Niets voor niks! Deze manier van lopen vanuit een andere mindset geeft je minder risico op blessures. Andere effecten die deelnemers ervaren zijn energie-zuiniger te lopen en weer of meer plezier te ervaren in hun sport. Ontdek in van de clinics hoe het is om met een juiste houding, vanuit zwaartekracht en ontspanning te lopen: 3 essentiële onderdelen van de chi running techniek!

2014 november- Het moeiteloze wandelen
Ook Chi Walking krijg langzamerhand meer bekendheid. Wil je graag lichtvoetiger wandelen, minder belastend en /of langere afstanden met meer gemak, dan kan Chi Walking weleens iets voor jou zijn. Afgelopen zomer hebben weer deelnemers van de Chi Walking cursus aan de Nijmeegse 4 daagse meegedaan en niet zonder resultaat.
‘Heuvels kon ik makkelijker op en af’. ‘Had voor het eerst veel minder spierspijn’. ‘Mooie bijeenkomstigheid is dat minder moe ben bij slenteren als ik de in de stad wandel sinds ik de chi walking techniek ken’. En een ander bericht die gedeeld is: ‘Ik heb er ook veel aan de houding buiten het wandelen om’.

2014 september- Nieuw Chi Running vervolgserie in Rotterdam
Niet alleen in Oostvoorne maar ook in Rotterdam is het nu mogelijk om regelmatig de chi running techniek verder eigen te maken. Annemarie verzorgt deze trainingslessen gemiddeld om de 2-3 weken op zondagochtend in Rotterdam en op zaterdagochtend in Oostvoorne.

2014 september- Open Lessen op 8 en 10 september
Ook dit najaar zijn er weer open lessen Yoga & Meditatie in Brielle en Oostvoorne. Week erna starten de cursussen, ook weer beginnersgroepen!

2014 september 6 en 7- Pompoenfair en Pompoentocht
Energia Training organiseert dit weekend een pompoenentocht op zondagochtend voordat de fair begint. Na afloop van de tocht, krijg je een bakje koffie/thee, pompoencake en entree bewijs. Op deze fair kunt je kennismaken met Energia Training en allerlei andere leuke activiteiten, brocanten en streekgebonden lekkernijen!

2014 augustus 31- Bruisend Brielle
Energia Training promoot met 7 andere zzp’ers verschillende wellness activiteiten in Brielle. Op deze dag zelf kun je deelnemen aan verschillende workshops van een half uur!
Kom vrijblijvend langs!

2014 augustus 18 – De Blote Voeten Workshop wordt volgend jaar herhaald
Een bijzondere avond tocht met afwisselende natuur hebben we heerlijk gelopen met onze blote voeten over verschillende ondergronden, een ware massage. Tussendoor speciale oefeningen voor het hele lichaam én natuurlijk de voeten.

2014 mei, september- Chi Running krijgt steeds meer aandacht, ook in de media!
Runnersworld en Libelle wijden er een artikel aan, ook in De Trouw komt een bericht. En hebben we het al eerder kunnen lezen in het Ad, de Volkskrant.

2014- juli en augustus Zeehondjes en Uilen
Bij de slufter hebben deze zomer regelmatig zeehondjes gezien, maar het meest bijzondere waren de uilen aan de zuidoever van het Oostvoornse Meer

2014 juli en augustus- Geslaagde Zomer met Strandyoga, 3e jaar op rij!
Deze zomer hebben we een top-zomer gehad met het aantal keren strandyoga. Op de hete dagen hebben we ook duik genomen in de zee na afloop voor wie zin had.

2014 juli 31-Zomertocht
Voor degenen die (nog) niet op vakantie gingen was er een heerlijke tocht met body mind oefeningen tussendoor en traditioneel na afloop een kampvuur!

2014 juni 11-Strandyoga was weer een succes afgelopen!
Niet alleen zonnig maar ook volle maan! Hopen op mooi weer voor snel weer een volgende strandyoga sessie op de woensdagavond. Bij frisser weer gaan we het bos in waarbij we ook wandelen tussendoor. De body mind & de elementen buitenles gaat dus altijd door!

2014 juli 4- Chi Walking 1/2 dag workshop- ontdek de natuurlijke manier van wandelen
Cursisten die met de Nijmeegse vierdaagse hebben meegedaan hebben profijt van chi walking!
Leuk om terug te hebben gekregen, bedankt!
Daarnaast is Chi Walking ook geschikt voor korte afstanden, de beginnende en de ervaren loper. Meer info.