Workshops vervolg ‘je drie centra in balans’

2017-2018

Workshopserie In contact met je drie ‘dantiens’
In de periode van november 2017 tot en met april 2018 is er een nieuwe serie van vijf eendaagse workshops, elk met een eigen karakter. We richten ons gedurende deze cyclus op het contact met onze drie centra, de zogenaamde ‘dantiens’: buik, hart en hoofd. Je leert elk energiecentrum beter kennen, het in beweging te brengen en te verbinden.

Vanzelfsprekend hebben we weer grote zorg voor onze vitaliteit: we openen de weg voor het contact met onze onuitputtelijk bron van energie en we worden bewust wat hiervoor nodig is.

Vanuit een vitaler centrum is er meer ruimte voor écht contact…. met jezelf en met de ander. Je traint jezelf in de kunst van het open houden van het hart. En daarbij belanden we bij de kern van de cyclus: ons middelste centrum met het hart. Het ontwikkelen van hartbewustzijn, het versterken onze eigen liefde levert een zeer aangename reactie op van je omgeving. En van jezelf. De natuurlijke liefdesstroom voor al wat is komt weer op gang. En komt je toe. Makkelijker volgen van je hart en makkelijker aangaan en omgaan van en met nieuwe verbindingen en situaties.

Stroming en lichtheid zijn de laatste thema’s die aan bod komen. Met verse levensenergie in je lijf en een hechtere verbinding met je zelf en je omgeving schep je de juiste voorwaarden om meer in te haken op de flow en lichtheid van het leven.

Wat nog meer?
Daarnaast leer je op een praktische manier meer over de Chinese vijf natuurelementen en hun samenspel, én ontstaat er een verdieping voor degenen die al langer trainen. Ook krijgen verschillende toegankelijke oefeningen uit de krijgskunst een plek in de training. Je leert en cultiveert het geheim van zachte kracht. De Taoïstische technieken die je traint zijn uitstekend toe te passen in het dagelijks leven. Op je werk, in je sport, in het gezin, buiten in de natuur of wachtend in de rij in de supermarkt, in de file enz. De training activeert je zelfgenezend vermogen en leidt tot bewustzijnsgroei en versnelling van je persoonlijk ontwikkeling. Ook zin om hieraan vervolg te geven?

Voor de volledigheid: het zijn andere thema’s dan vorig seizoen. Iedere workshop heeft een eigen thema en we passen verschillende tao technieken op toe. Het toepassen van bekende technieken met nieuwe thema’s geeft de mogelijkheid tot verdere verdieping. Uiteraard zijn er ook nieuwe oefeningen en meditaties. Hierdoor zijn deze workshops ook heel geschikt om aan mee te doen naast je wekelijkse cursus.

Voor aanmelden klik hier.
Na dit half jaar zijn er diverse vervolgmogelijkheden. Hier ontvang je te zijner tijd meer informatie over.

Effecten na een een periode van training:

 • je houdt meer energie over, je vitaliteit neemt toe!
 • een groter lichaamsbewustzijn
 • meer rust en harmonie in je dagelijks leven
 • je zit beter in je vel en reageert prettiger naar je medemens
 • meer aarding en in lastige situatie zul je (nog) meer achter je zelf gaan staan
 • je bent beter in contact met je gevoelens, maar ook met je je verlangens en doelen in het het leven
 • je intuïtie wordt sterker
 • betere concentratie en prestatie in je sport/werk/school
 • je leert zelf spanningen eenvoudiger afvoeren
 • je spreekt je zelfgenezend vermogen aan
 • je geest (mind) wordt makkelijker stiller
 • betere nachtrust
 • in geval van sport minder blessuregevoelig
 • last but not least: je zult meer genieten!

Een Chinees gezegde: een minuut die men lacht, verlengt het leven met een uur!