Basis Jaartraining De vijf elementen

Komend seizoen september 2022 t/m voorjaar 2023 is er een basisworkshopserie van 9 workshops. Aan de eerste workshop kun je los deelnemen om te kijken of dit iets voor je is. Heb je al meerdere (halfjaar) trainingen doorlopen dan kun je meedoen met het volgende level, een gevorderde jaarserie van 5 verdiepingsworkshops waarvan het thema binnenkort bekend is. Ook heel geschikt voor degenenen die al een tijd wekelijks trainen en willen werken aan een steviger fundament. Hieronder vind je meer informatie over de basisserie. Voor de vervolg- en verdiepingsserie klik hier, het programma 2022-2023 is tzt bekend.

TAO TRAINING CHI KUNG & MEDITATIE 
‘een serie van negen workshops, zes 1/2 dag workshop live in de zaal en drie 2 uur sessie livestream vanuit je eigen huis’

Kun je meer energie gebruiken, innerlijke rust, meer balans of wil je meer bij jezelf komen of blijven en benieuwd hoe je hoe je je zelfgenezend vermogen en daarmee je persoonlijke ontwikkeling kan laten groeien? Doe dan mee met deze opladende en inspirerende ééndaagse workshops!

In het najaar van 2022 jaar start een nieuwe serie van 9 workshops tot en met het voorjaar 2020: een bewustzijnstraining rondom de 5 natuurelementen.

Algemeen
Chi Kungs, Tao Meditatie en oefeningen uit de Chinese Yoga (Tao Yin) worden afgewisseld.
In de Chinese filosofie wordt het lichaam gezien als je grootste schat. Je traint bewustwording van je lichaam en de verschillende energiestromen. Door deze training zul je merken dat hoofd, hart en buik, weer goed leren samenwerken. Het bijzondere van deze training is dat bij alle oefeningen en meditaties het lichaam betrokken is. Het opbouwen van vitaliteit, innerlijke kracht en (mentale en emotionele) balans staat centraal.  Ook is er aandacht voor ademhaling, een sterke en soepele rug, een ontspannen en doorstroomde buik en ontwikkeling van meer bekkenbewustzijn. Daarnaast leer je op een praktische manier meer over de Chinese 5 natuurelementen en doen we verschillende toegankelijke oefeningen uit de Krijgskunst. Je leert het geheim van zachte kracht. Dit kun je in het dagelijks leven toepassen, op je werk, in je sport, in het gezin enz. Op den duur zul je ook merken dat door de training je zelfgenezend vermogen wordt versterkt en je persoonlijk ontwikkeling versnelt.

De vijf elementen
In deze serie leer je specifiek hoe de Vijf Elementen in jouw constitutie vertegenwoordigd zijn: hoe je vitaliteit, passie, denk- en voelvermogen en manifestatiekracht zich tot elkaar verhouden en hoe je deze krachten kunt voeden. Tijdens de workshop dagen komen alle vijf elementen langs. Je krijgt inzicht in welk element in jou te actief of te passief aanwezig. We brengen de verschillende energiestromen in balans en daarmee je zelf. Hiervoor doen we iedere workshop een specifieke elementen meditatie. Ook ruimen we versneld spanningen op, leren we beter te ontspannen, te voelen en de vrijgekomen energie te laten doorstromen. De vijf verschillende dagen bestaan uit een afwisselend en uitgebalanceerd programma met Chi Kung, Tao Meditatie en Tao Yin.  De praktische evaringsgerichte bewustzijntraining wordt verder ondersteund door uitleg over de 5 elementen.

Wat merk je na deze workshop(s)? Je hebt aanzienlijk meer energie opgebouwd, je krijgt meer grip op je gevoelsleven, er is meer helderheid ontstaan en ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling  Naarmate je langer traint zul je merken dat hoe beter je gezondheid is en hoe meer je met je zelf en je innerlijk in contact staat, hoe beter je gaat voelen en hoe evenwichtiger je reactie op de interacties en gebeurtenissen in je omgeving zal zijn.
Tijdens deze cursusdagen is er een uitgebalanceerde afwisseling tussen fysiek bewegen en ervaren. Deze vijf dagen vinden binnen plaats, bij mooi weer zijn er momenten dat we naar buiten gaan. Ook na deze cyclus zijn er diverse vervolgmogelijkheden. Hier ontvang je te zijner tijd meer informatie over.

Zin om mee te doen? Voor meer informatie stuur een email of klik hier.

Train je wekelijks of doe je mee als opfrissing dan zul je merken dat een workshopserie een diepgaand effect heeft. Het is belangrijk om niet alleen steeds hoger te trainen, maar ook omlaag. Dat wil zeggen blijf ook de basis trainen, dit zorgt voor een steeds steviger fundament in jezelf.

Indien je het volledige programma volgt zul je ervaren dat de workshops stukjes zijn van een grotere puzzel. Hoe meer stukjes je verzamelt des te completer je beeld wordt en des te waardevoller. Ten tweede train je in de volledige cyclus een pakket aan fysieke en meditatie oefeningen welke een gebalanceerd geheel vormen. En tenslotte doe je jezelf een enorm plezier natuurlijk! Voor aanmelden van de introductie workshop klik hier en voor de flyer met alle praktische informatie stuur een email.
Na dit (half) jaar zijn er diverse vervolgmogelijkheden. Hier ontvang je te zijner tijd meer informatie over.

Effecten na een een periode van training:

 • je houdt meer energie over, je vitaliteit neemt toe!
 • een groter lichaamsbewustzijn
 • meer rust en harmonie in je dagelijks leven
 • je zit beter in je vel en reageert prettiger naar je medemens
 • meer aarding en in lastige situatie zul je (nog) meer achter je zelf gaan staan
 • je bent beter in contact met je gevoelens, maar ook met je je verlangens en doelen in het het leven
 • je intuïtie wordt sterker
 • betere concentratie en prestatie in je sport/werk/school
 • je leert zelf spanningen eenvoudiger afvoeren
 • je spreekt je zelfgenezend vermogen aan
 • je geest (mind) wordt makkelijker stiller
 • betere nachtrust
 • in geval van sport minder blessuregevoelig
 • last but not least: je zult meer genieten!